Weboldal tervezés, webdesign

Sz.Graphic Reklámgrafika

A legapróbb részletekre kiterjedő, átgondolt weboldal tervezés eredményeként, a céges arculathoz igazodó, magas felhasználói élményt nyújtó weboldalakat készítünk.

saját céges responsive weboldal tervezés
Responsive, céges weboldalak tervezése
saját céges responsive weboldal tervezés
Naturalcrunchy - Responsive, céges weboldal tervezése
Naturalcrunchy céges weboldalak
Naturalcrunchy céges weboldalak
Naturalcrunchy céges weboldalak
Naturalcrunchy weboldalak

A weboldal tervezés egyik lényeges eleme a webdizájn, a weboldalak formatervezése. Ez nem programozói, hanem kifejezetten grafikusi feladat, természetesen szoros együttműködést feltételezve a webdizájn szakember és a profi programozó között, ha erre a megbízás során szükség van. Hazánkban sajnos a két feladatkört rendszeresen összekeverik, amire példa a számtalan szörnyű kinézetű honi webszájt is. Ez igazán akkor válik elszomorítóvá ha céges weboldalakról beszélünk.

Addig amíg csak a nyári cserkész tábor fotói, vagy a nagyiék aranylakodalmának eseményei kerülnek bemutatásra kicsit butácska kivitelben, senkit sem ér anyagi kár. Azonban, ha ez egy vállalkozás, szolgáltatás, termék weboldala, akkor a csúf, ízléstelen megoldások határozottan anyagi kárhoz vezethetnek. A céges webszájt alap állásban meg kell, hogy feleljen a cég arculati koncepciójának, viselnie kell magán a cégarculat jellemző vizuális jegyeit, ugyanazt az üzenetet kell közvetítenie mint amit a cég arculati filozófiájában megfogalmaztak.

Ha ezeknek nem felel meg a webes megjelenés, akkor a vásárlók, az üzleti partnerek nehezen azonosítják be a megismert vállalkozással, szolgáltatással, termékkel, sőt a legrosszabb esetben a már kialakult pozitív kép is megváltozhat a gagyi, sablonos grafikai megoldások hatására. Tény, hogy a profi módon megtervezett, szakszerűen elkészített, jogtiszta fotókkal feltöltött weboldal drága, de az is igaz, hogy a két pizza áráért „Ügyes kezű Pistikével” elkészíttetett weboldalak előbb-utóbb lényegesen több kárt okozhat, mint ha kifizettük volna a profi tervező honoráriumát.

saját céges responsive weboldal tervezés
Selective Media Group - Responsive, céges weboldal tervezése
Selective Media Group kezdőoldal
Selective Media Group weboldalak
Selective Media Group céges weboldal
Selective Media Group weboldalak

A weboldal tervezési munkáink ugyanolyan fontos célja az esztétikai élmény nyújtása mint a technikai elvárásoknak való megfelelés.

A webszájt tervezés első lépéseként vázlattervet készítünk, amelyben bemutatjuk a weboldalak szerkezetét, a weblapok logikai kapcsolódását, a webszájt felépítését. Ez a vázlat még nem tartalmaz grafikai elemeket, csak blokkokban meghatározza, hogy a leendő tartalmak az oldalakon hol, és mekkora helyet foglalnak majd el, hová kerül szőveg, fotó vagy videó tartalom.
A weboldalak vázlatterve okos telefon, táblagép, laptop és aztali számítógép kijelzőnek megfelelő méretben is elkészül.
Amint elfogadásra került a szerkezeti vázlat, úgy elkészítjük az első látványterveket. Meghatározásra kerülnek a weboldalnál használatos színek és a weboldal tipográfiája. Ezek a tervek már tartalmazzák a grafikai elemeket, a navigáció elemeit, képi és szöveges tartalmakat, ugyan egyelőre még csak fiktív fotókat és a „Lorem Ipsum" szövegét tartalmazza, de már egyértelműen tükrözik a leendő weboldal stílusát a későbbi online megjelenését. A weboldalak látványterve természetesen a különbőző kijelzőknek megfelelő méretekben is elkészül. Ezek az offline webgrafikai tervek tökéletesen alkalmasak lesznek arra, hogy Ön egyértelműen következtethessen a kidolgozás utáni kész webszájtra.
Az elfogadott látványterv alapján kezdjük el a weboldalak kivitelezését. Ezeket a weboldalakat már a teszt szerverünkön mutatjuk be, így Ön folyamatosan tesztelheti a saját számítógépei, mobil eszközei segítségével a készítés folyamata alatt is őket. A kész webszájt elfogadása után az Ön által meghatározott webtárhelyre költöztetjük a weboldal teljes tartalmát, illetve szükség esetén adathordozón adjuk át.

Schunk pince weboldala
borászt weboldal
céges weboldalak
Schunk Pince weboldalai

Grafikai stúdiónk nem csak technikailag hibátlan, de modern, esztétikus, és felhasználóbarát weboldalak tervezésével áll megrendelői rendelkezésére.

Elkötelezett hívei vagyunk az internetes információ szabadságnak és úgy hisszük, ezt elősegítjük a minőségi weboldalak tervezésével.

Kereső optimalizálás, SEO

A keresőoptimalizálás (SEO) három területre bontható, és igazán nem is keresőoptimalizálásnak, hanem egyre inkább „felhasználóbarát optimalizálásnak” nevezhetnénk. A három terület a technikai megfelelést, az ergonómiai szempontok figyelembe vételét és a webes felhasználói élménty jelenti.
A SEO technikai részének a következőket tekinthetjük: szabványos, tömör, hibátlan kódolás, a weboldalak kódrészeiben elhelyezett böngésző támogató plusz információk, a gyors letöltés, a különböző eszközökön - mobil telefon, okos telefon, táblagép, laptoptop, asztali számítógép - egységes weboldal megjelenést biztosító responsive technika használata. Ezek mellé sorolhatjuk az ésszerű linképítést, keresőkbe történő indexelést is. Ezeket tekintjük az alap keresőoptimalizálás eszközeinek.
Amennyiben ezt a házifeladatot sikeresen teljesítettük, úgy evvel leróttuk a keresőmotoroknak járó penitenciát.
Itt az ideje, hogy foglalkozzunk a leglényegesebb elemekkel az ergonómiával és a felhasználói élménnyel. Az előző területhez is kapcsolható, de inkább már a webes ergonómiához tartozik a világos, könnyen használható navigációs, vagy menü rendszer, a különböző elemek, gombok funkcióinak egyértelmű jelölése, a színek megfelelő használata és a jól olvasható szöveges tartalom. Az ergonómiához kapcsolható többek között még a megfelelő méretű koppintási területek használata és úgy egészében a weboldalak logikusan felépített, átlátható szerkezete is. A jó weboldal olyan mint egy formatervezett eszköz: egyszerű, esztétikus és nagyon jól használható.
Ugyan nagyon fontos szempont, hogy szabványos, gyors, minden böngészővel, keresőmotorral kompatibilis legyen a weboldalunk, de a weboldal optimalizálás elsődleges célja az, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítsuk látogatóinknak, amit egyedi, a webszájt témájában bőséges szöveges és képi információt tartalmazó, esztétikus weboldalak készítésével érhetünk el. Kerüljük a másolt, „lopott” szöveges tartalmakat, fotókat. A kereső motorok úgyis tudják hol publikálták először ezeket, így a weboldalaink nem szereznek semmi előnyt a versenytársakkal szemben, és esélyünk sem lesz a jobb helyezés elérésében. Készítsünk egyedi szöveges tartalmat, részletesen mutassok be mit tudnk, mit gyártunk, szolgáltatunk. A weboldalakon használjunk jó minőségű professzionális fotókat a termékeink bemutatására, ne elégedjünk meg a házi készítésű hobby fotókkal. A kereső motorok algoritmusai folyamatosan fejlődnek és ennek köszönhetően a „webszemét” egyre jobban kiszorul a hasznos tartalmat hordozó weboldalak közül. Ne ezeknek a motoroknak, hanem a felhasználóknak készíttesse weboldalait.

Travel Greece online utazási portál weboldalai
Online utazási portál weboldalai
Travel Greece céges weboldal
Travel Greece weboldalai

Grafikai stúdiónk felkészült szakemberei mindhárom területen nagy tapasztalattal rendelkeznek, így biztos lehet abban, hogy az értékesítési és a céges érdekeit szem előtt tartó, esztétikus, felhasználóbarát weboldalakat készítenek az Ön számára is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Kérjen ingyenes árajánlatot most!

*Amennyiben árajánlatot kér, kérjük részletesen írja le az elvégzendő feladatok jellemző tulajdonságait, a leendő megbízás tartalmát.

Továbbítás...
Köszönjük! Üzenete sikeresen el lett küldve. Amennyiben új üzenetet szeretne küldeni, úgy frissítse az oldal tartalmát. Az üzenetére 24 órán belül, vagy a következő munkanapon választ küldünk. További szép napot kívánunk!